Volledig scherm
Bij de patsercontrole in Breda werden onder andere veertien voertuigen in beslag genomen. © Politie.nl

Veertien auto's in beslag genomen, 47 bekeuringen en 20.000 sigaretten ingenomen bij patsercontrole in Breda

BREDA - Bij de grote patsercontrole in Breda van woensdag zijn onder andere veertien voertuigen in beslag genomen, 47 bekeuringen uitgedeeld en 20.000 sigaretten in beslag genomen. De controle werd tussen 14.00 en 22.00 uur op het Dr. Jan Ingen Houszplein uitgevoerd door de politie, douane, gemeente en belastingdienst. 

Bij de controle werd er voor gelet op het aanpakken van ondermijning, het tegen houden van rondtrekkende criminelen zoals woninginbrekers, overvallers en straatrovers en het in kaart brengen van mogelijke mensensmokkel bewegingen binnen de Baronie. 

Politie

Agenten controleerden 146 voertuigen en schreven 47 bekeuringen uit voor verschillende overtredingen die varieerden van technische gebreken zoals gladde banden en geen APK tot het niet hebben van een kinderzitje. Twee mensen hadden teveel gedronken en er werd 337 euro aan openstaande boetes geïnd. Daarnaast hadden negen mensen geen gordel om. 

Gemeente

De gemeentelijk belastingen legden beslag op drie voertuigen en inden 3000 euro. De sociale dienst start zes onderzoeken nadat ze informatie hebben gewonnen over mogelijk zwart werk. 

Douane

Volledig scherm
In beslag genomen sigaretten. © Perry Roovers/Maric Media

De douane trof 20.000 sigaretten aan die ze in beslag hebben genomen. 

Veertien voertuigen met een buitenlands kenteken zijn gecontroleerd. Tien daarvan kregen een naheffing van minimaal 1500 euro omdat ze te lang met dat kenteken rondreden. Acht voertuigen zijn in beslag genomen en er is bijna 15.000 euro aan achterstallige schulden geïnd. 

WhatsApp
Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

In samenwerking met indebuurt Breda