Volledig scherm
Een voorbeeld van een ecowijk.

Veel belangstelling voor ecowijk in Teteringen

TETERINGEN - Er is flink wat belangstelling voor de bouw van een ecowijk in Teteringen.  Volgens Menno de Lange, voorzitter van Stichting Droomwonen Brabant, tonen voorlopig zo'n tweehonderd huishoudens interesse. Het idee voor een ecowijk bestaat al enkele jaren. Het gaat om 240 woningen, beoogde locatie is het gebied Woonakkers.

Afgelopen week is er door bewoners een officiële corporatie opgericht: de Coöperatie Brundtland. Stichting Droomwonen Brabant is een van de aanjagers van de ecowijk. De Lange: "Het is wonen met respect voor de natuur. Sowieso zijn alle huizen nul-op-de-meter, zijn ze niet aangesloten op gas en wordt er biobased materiaal gebruikt. Daarnaast is er de mogelijkheid om in deelauto's te investeren, zodat je minder auto's hebt. Overigens is dat geen verplichting."

Donderdag vindt er een informatiebijeenkomst plaats over de ecowijk. De Coöperatie opereert als een ondernemer, verklaart De Lange. "De coöperatie  gaat het gebied ontwikkelen. Wel wordt alles onderverdeeld in kleine collectieven van zo'n 15 tot 20 woningen." Het moet een diverse wijk worden met villa’s, huurwoningen en tiny houses voor mensen van alle leeftijden.

'Het ligt aan de politiek'

Of de ecowijk daadwerkelijk gaat landen bij Teteringen is de vraag. In een gunstig scenario kunnen in 2020 de eerste huizen er staan. "Het ligt aan de politiek. Deze locatie leent zich er in elk geval voor."

Het stuk land dat Coöperatie Brundtland op het oog heeft voor de ecowijk was ooit voorbestemd voor een wijk van 510 woningen, maar de crisis gooide roet in het eten. De Lange: “Er zijn partijen die vinden dat het originele plan voor 510 woningen moet worden uitgevoerd. Er zijn ook partijen, die vinden dat het weilanden moeten blijven. Wij zitten daar met onze ecowijk dus een beetje tussenin.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda