Panden in Breda van projectontwikkelaar Marcel van Hooijdonk, v.l.n.r. Visserstraat 1, Catharinastraat 87/89 en Haagdijk 27.
Volledig scherm
PREMIUM
Panden in Breda van projectontwikkelaar Marcel van Hooijdonk, v.l.n.r. Visserstraat 1, Catharinastraat 87/89 en Haagdijk 27. © Pix4profs / Jan Stads

Vastgoedman Marcel van Hooijdonk over conflict met Breda: ‘Ik geloof niet in een levenslange straf’

BREDA - Al jaren ligt projectontwikkelaar Marcel van Hooijdonk in de clinch met de gemeente Breda. Kort samengevat is de reden waarom burgemeester en wethouders geen zaken met hem willen doen: ze vinden hem niet integer en zijn van mening dat hij gebruik maakt van schijnconstructies. Kortom: volgens het college trekt Van Hooijdonk zich niets aan van de regels.

Het gevolg is dat er op diverse plaatsen in de stad rotte kiezen ontstaan: het voormalige kraakpand aan de Catharinastraat, het afgebrande casco van wat ooit restaurant Los Toros was aan de Haagdijk en het voormalige smartlappencafé ’t Pumpke aan de Visserstraat. En de verbouwing van het voormalige klooster aan de Seminarieweg ligt ook al stil vanwege Van Hooijdonk’s betrokkenheid.

In samenwerking met indebuurt Breda