Volledig scherm

Van Puijfelik Breda vervolgd om fataal ongeval

BREDA - Het Bredase oud-papierbedrijf Van Puijfelik wordt door het Openbaar Ministerie (OM) alsnog vervolgd voor een fataal bedrijfsongeval in april 2011. Daarbij overleed een 57-jarige inwoner van Teteringen toen hij bekneld raakte tussen pakken papier.

Bij het ongeval was een heftruck betrokken, maar de chauffeur daarvan wordt niet vervolgd. Dat laat het Functioneel Parket van het OM in Den Haag weten. De zaak komt op 21 februari voor bij de rechtbank in Breda. Het OM gaat ervan uit dat de fout bij de bedrijfsleiding ligt en niet bij de heftruckchauffeur die de pakken papier vervoerde. Het slachtoffer werd door hem aangereden. Volgens het OM was het voor het slachtoffer niet duidelijk dat hij op de plek van het ongeval gevaar liep. De richtlijnen voor het personeel zouden tekort hebben geschoten. De directie van het bedrijf was gisteren niet beschikbaar voor commentaar.
In 2005 deed zich bij het bedrijf ook een dodelijk ongeval voor. De 84-jarige oud-eigenaar Janus van Puijfelik kwam om het leven toen hij op het terrein werd aangereden door een vrachtwagen.

Van Puijfelik raakte in 2011 in opspraak, omdat justitie het bedrijf ervan verdacht illegaal afval hebben geëxporteerd naar Azië. De twee directeuren Adrie en Arthur van Puijfelik werden hiervoor met veel machtsvertoon van het bed gelicht en zaten enkele dagen vast. In maart vorig jaar oordeelde de rechtbank in Den Haag echter dat Van Puijfelik de ‘vuilnorm’ niet had overtreden. Van Puijfelik leed naar eigen zeggen voor tonnen schade doordat tientallen zeecontainers in de Rotterdamse haven en in China vastgehouden. Maar tot een schadeclaim tegen justitie is het niet meer gekomen.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda