Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Van-je-he-la-ho-la-he-la-ho-la-la tot
de Via Gladiola-la

columnWaar hebben we het over? Wandelaars. Een beetje veel, dat wel. Maar het blijven vijftigduizend gebrekkigen die van gekkigheid niet weten wat ze met hun leven en vrije tijd moeten doen. 

Volledig scherm

Dus maar besluiten om en masse brullend de rust te gaan verstoren in het fraaie buitengebied van Nijmegen. Ieder jaar hetzelfde lied, en-van-je-he-la-ho-la-hela-ho-la-la, en als de zon ze niet verbrandt of de regen hen niet wegspoelt iedere vierdaagse nog dezelfde routes ook.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda