Volledig scherm
Vincent van Goghhuis in Zundert. © BN DeStem

Van GoghHuis moet steun niet in Den Bosch zoeken

ZUNDERT/DEN BOSCH - Jazeker, Vincent van Gogh heeft in Zundert een grote rol vervuld. En nee, het provinciebestuur van Brabant gaat niet in gesprek met de gemeente Zundert om te praten over een oplossing voor de financiële problemen waarmee het Van GoghHuis kampt.

Dat is het antwoord van Gedeputeerde Staten op vragen van Ankie de Hoon, lid van Provinciale Staten voor het CDA uit Etten-Leur.

Enkele weken geleden kreeg het Van GoghHuis te horen dat Brabant geen meerjarensubsidie meer verstrekt. Daardoor loopt de instelling jaarlijks 25.000 euro mis.

De Hoon wilde weten of het provinciebestuur alsnog de helpende hand wil reiken. Maar dat is niet het geval. Volgens Den Bosch is in dit geval Visit Brabant de aangewezen gesprekspartner. Deze marketingorganisatie, die voornamelijk draait op provinciegeld, heeft van Gedeputeerde Staten de opdracht gekregen om het ‘merk’ Van Gogh te exploiteren.

Dat betekent ook dat er vergaande vormen van samenwerking moeten worden gezocht, zodat de financiering ‘robuuster’ wordt. Maar die kar moet Visit Brabant dus trekken, zegt het provinciebestuur.

In samenwerking met indebuurt Breda