Volledig scherm
directeur ron dirven van van goghhuis bij het schilderij. Foto ron magielse

Van Gogh trekt veel mensen naar Zundert

ZUNDERT Het schilderij van Vincent van Gogh dat ruim een maand te zien was in het Van GoghHuis in Zundert heeft veel bezoekers getrokken. Dat meldt directeur Ron Dirven van het Van GoghHuis. Een exact aantal kan hij niet noemen, maar, zegt hij: ,,Gewoonlijk zijn december en januari bij ons de rustigste maanden. Door het schilderij was het dit keer anders."

Het Van GoghHuis kreeg 'De Nieuwe Kerk en oude huizen in Den Haag', dat Van Gogh in 1883 schilderde in bruikleen van de Oosterbeekse kunstgalerij Albricht.

Tussen 21 december en 29 januari hing het in Zundert. Een unicum, het was voor het eerst sinds 1964 dat er origineel werk van Van Gogh was te zien in zijn geboortedorp.

Met name zondag, de laatste dag het schilderij nog in Zundert was, liep het storm. ,,Het was behoorlijk druk", zegt Dirven.

Maar ook de rest van de maand was er veel belangstelling voor het werk. ,,Uit heel het land, maar vooral ook uit Zundert zelf", weet Dirven.

,,In totaal schat ik dat er twee keer meer mensen binnen zijn geweest dan gebruikelijk in deze periode." De Van Gogh is inmiddels terug in Oosterbeek.

In samenwerking met indebuurt Breda