Volledig scherm
PREMIUM
Judge's gavel stockadr justitie rechtspraak rechtszaak justitia fraude oplichting rechtbank recht © Thinkstock

Van drugs-, vuurwapen- en kalasjnikovsmokkel verdachte Bredanaar blijft achter de tralies

De 33-jarige Bredanaar Marel R., die in maart is aangehouden met een bus vol vuurwapens en cocaïne, wil bij de politie een verklaring afleggen. Maar vragen van de rechter en officier van justitie wilde de vermeende coke- en wapensmokkelaar gisteren in de Rotterdamse rechtbank niet beantwoorden.

,,Het komt maar heel weinig voor dat verdachten wel met de politie willen praten en niet met de rechter. Meestal is het andersom", reageerde de rechter verbaasd. De verdachte beriep zich bij vier politieverhoren tot nu toe steeds op zijn zwijgrecht. Nu wil hij eerst uitgebreid met zijn raadsman overleggen over het in te nemen standpunt.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda