Van afhaalchinees tot Michelinster: O&O in Sint Willebrord krijgt ster, twee sterren voor Pure C in Cadzand

VIDEO + KaartjeBrabant telt maar liefst vier nieuwe sterrenrestaurants. Dat is maandag bekend geworden tijdens de uitreiking in Amsterdam. O &O in Sint Willebrord heeft een ster gekregen. Pure C in Cadzand krijgt twee sterren.

Danny Tsang kookt sinds 1982 in een eigen restaurant. In die jaren is hij opgeklommen van ‘afhaalchinees tot de top’. Zijn dochter Monica werd in 2015 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Talentvol Gastvrouw van het jaar.

De Rozario van Jermain de Rozario in Helmond kreeg als eerste te horen dat het restaurant een ster kreeg. Andere restaurants die een ster kregen zijn Flicka in Kerkdriel, O&O in Sint Willebrord, Monarh in Tilburg en Oonivoo in Uden.

Nico en Sonja Boreas die jaren tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze hadden, hebben met hun nieuwe etablissement Sabero twee nieuwe sterren gekregen. Het restaurant is gevestigd in Roermond.

Ook Pure C in Cadzand mag een extra ster bijschrijven. Het restaurant van chef Syrco Bakker ging van een naar twee sterren. De chef was zichtbaar geëmotioneerd op het podium van het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Met de ster van O&O in Sint Willebrord telt West-Brabant in 2019 vijf sterrenrestaurants. De andere sterrenrestaurants zijn Wolfslaar in Breda, Vista in Willemstad, De Zwaan in Etten-Leur en Mijn Keuken in Wouw.

Monica Tsang van O&O schenkt wijn in.
Volledig scherm
Monica Tsang van O&O schenkt wijn in. © Marcel Otterspeer

In samenwerking met indebuurt Breda