Volledig scherm
Sfeerimpressie Vaandelfeest corso Zundert. Foto René Schotanus/Pix4Profs © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Vaandelfeest markeert begin nieuw corsoseizoen Zundert

ZUNDERT - Corsominnend Zundert was zaterdagavond naar de loods van Dré Godrie aan de Rucphenseweg getogen voor het Vaandelfeest. Zoals ieder jaar markeert dit feest de overgang van het oude naar het nieuwe corsoseizoen. 

Traditiegetrouw werd de laatste winnaar van het bloemencorso, vorig jaar was dat buurtschap Schijf, nog een keer in het zonnetje gezet. 

Met het nodige ceremonieel, en in een vervaarlijk ogende processie, werd het nieuwe corsovaandel de loods binnengedragen. Locoburgemeester Jan Aarts droeg op het podium het vaandel over aan Jos Jochems, de nieuwe voorzitter van het buurtschap. 

Voor het grote feest losbarstte, werd nog even de corsohistorie van Schijf samengevat. Dat was heel kort, want het buurtschap is de jongste deelnemer aan 's werelds grootste dahliacorso. Na de eerste echte deelname met een onverwachte tiende plaats, in 2009, eindigde Schijf maar liefst drie keer in de top 5 en slechts één keer buiten de top 10. 

Nog 231 dagen tot het volgende bloemencorso...

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda