Volledig scherm
© Thinkstock

Unaniem besluit raad Zundert: Supermarkt Wernhout komt er

WERNHOUT/ZUNDERT - De supermarkt in Wernhout komt er. Dinsdagavond stemde de gemeenteraad van Zundert unaniem voor het plan. Enkele moties en amendementen, vooral over de parkeersituatie, kregen onvoldoende steun in de raad. Wel uitten de meeste fracties hun zorgen over die parkeersituatie en de verkeersveiligheid rond de nieuwe winkel in het algemeen.

Met het plan voor een Coop-supermarkt achter café De Valk aan de Wernhoutseweg wordt tegemoetgekomen aan een lang gekoesterde wens van de bewoners van Wernhout. Voor de winkel, die achter De Valk komt, moet een van de feestzalen van het café wijken.

In het plan dat door het College was ingebracht, zijn vier langparkeerplaatsen voor de supermarkt ingetekend. CDA-er Paulussen vroeg al om meer aandacht voor die plekken en voor de verkeerssituatie daar in het algemeen. Geert Aerts van Lokaal Perspectief ging zo ver dat hij een amendement indiende om tot een alternatief voor de parkeerplaatsen te komen. Dat amendement werd bij de stemming verworpen, maar ook Take de Beer van D66 noemde de parkeersituatie problematisch. Portefeuillehouder Patrick Kok (VVD) wees op het feit dat er nu ook parkeerplaatsen zijn (“ook voor de buurman van de toekomstige winkel, de bakker”), die niet ideaal liggen. Veel ruimte voor een alternatief is er niet, leek de wethouder daarmee te zeggen. Hij kreeg bijval van Ellie Kools (Ondernemend Platteland) en VVD-er Vreysen om de ingetekende parkeerplaatsen te behouden. “Ik hoop dat de verwachte verkeersbewegingen er daadwerkelijk komen”, zei Vreysen.

Alle fracties in de Zundertse raad waren vol lof over de gevolgde procedure rond de besluitvorming, met name over de mate van burgerparticipatie. Wethouder De Kok nam de complimenten in ontvangst, en gaf in zijn beantwoording aan dat “Wernhout nu het kloppend hart krijgt dat het verdient”. Het plan-De Valk voorziet ook in elf appartementen boven de nieuwe supermarkt en vier grondgebonden woningen. Maas-Jacobs uit Zundert is de ontwikkelaar van het project. Het is nog niet bekend wanneer de bouw start.

In samenwerking met indebuurt Breda