Volledig scherm
Concert in Valkenbergpark

Ulvenhout krijgt eigen variatie op Bredase Valkenbergconcerten

ULVENHOUT - Ulvenhout krijgt een eigen variant op de succesvolle Palmparkies die zomers op dinsdagavond talloze Bredanaars naar stadspark Valkenberg lokken: de Grimhuyser Avonden. Alle donderdagavonden in juli en augustus zijn er vanaf 20.00 uur live-concerten in het Ulvenhoutse park. Het Grimhuyserpark bestaat ongeveer een jaar.

Het is aangelegd in de voormalige pastorietuin van de Laurentiuskerk. Het dankt zijn naam aan slot Grimhuysen dat in de dertiende eeuw in Ulvenhout stond.

Het park, dat aansluit op het terras van lunchroom De Uitdaging, moet een ontmoetingsplaats worden voor inwoners van Ulvenhout en omgeving. De concerten, zo is het idee, dragen hieraan bij. Bedoeling is dat zij elke donderdag behoorlijk wat Ulvenhouters het parkje inlokken.

De organisatie spreekt van 'intieme avonden met lichte muziek'. Dat staaft het programma.

Hoewel één en ander nog onder voorbehoud is, is het vooralsnog de bedoeling dat op 4 juli de The Song Factory met zijn singersonwroter-muziek de aftrap geeft. Verder staan geprogrammeerd: Deborah Jacobs en Kees van Meel met hun combinatie van muziek en poëzie (11 juli). Het jonge, talentvolle duo Thijs en Michelle staat voor 1 augustus geboekt. Een week later biedt het duo List & Leenders intieme Engelstalige songs. Op 15 augustus dompelt Nota Buene Ulvenhout in Latijns-Amerikaanse sferen onder. Pianist Co Vergouwen en zangeres Rachel Jansen komen een week later, waarna op 29 augustus Les Petit Fours Franse chansons brengt. Ook zangeres Angela van Rijthoven treedt op.

De concerten zijn gratis.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda