Volledig scherm
Bij de promotie van de Moerse Boys werd het nu nog lege terras van CultuurCentrum Zundert (CCZ) De Schroef volop gebruikt. Alleen wel zonder tafeltjes, stoelen en parasols © Pix4Profs-Ron Magielse

Uitbater CultuurCentrum Zundert wacht niet langer met terras

ZUNDERT - Zundert heeft er lang op moeten wachten. Maar daar komt nu een eind aan. Deze zaterdag opent het terras van CultuurCentrum de Schroef, zegt uitbater Peter Kesseler. Al is de vergunning nog niet rond.

Alles is er klaar voor, vertelt Kesseler. Achter de deur van De Schroef staan de Franse terrasstoeltje hoog opgetast te wachten om te worden uitgezet. De tafeltjes staan ernaast, net als de parasols. En toch? ,,Ja toch staat het terras er nog niet.”

Goed, Zundert kreeg onlangs een voorproefje tijdens de Aardbeienfeesten, toen de maquettes van het corso in De Schroef stonden opgesteld. En, al zat het terras meteen vol, daag na de feesten was het weer verdwenen.

Vergunning

,,Probleem is dat we nog steeds wachten op een vergunning”, zegt Kesseler. ,,Voor het centrum, dat onder meer fungeert als gemeenschapshuis, is een exploitatie-overeenkomst met de gemeente nodig. Daar waren we al best ver mee, toen wegens ziekte van een ambtenaar, een vervanger zich opnieuw moest verdiepen in de materie.”

Dat koste tijd. Maar: ,,We zijn inmiddels in het stadium beland dat de overeenkomst ondertekend kan worden”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Zodra dat is gebeurd kan de vergunning voor onder meer het terras worden afgegeven.”

Wanneer dat is? Kesseler: ,,Ik vrees dat dat vanwege de vakantie nog wel even duren.” Met het risico dat één en ander pas na de zomer officieel rond is. Dat kan betekenen dat het terras in de Molenstraat een tweede zomer op rij leeg blijft. Zonde, vindt Kesseler en heeft besloten: ,,We beginnen gewoon. Weliswaar eerst rustig. Met een kleiner terras dat er vooral in de weekenden is. Maar we willen niet meer wachten.” Zonder vergunning? ,,Ja. Dan maar een boete.”

In samenwerking met indebuurt Breda