Een van de werken die 2012 werden gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam is niet verbrand en hangt gewoon aan de muur 'ergens in Nederland of België'. Dat stelt de vermaarde kunstdetective Arthur Brand uit Deventer. Het gaat om een doek van Lucian Freud.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de werken die 2012 werden gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam is niet verbrand en hangt gewoon aan de muur 'ergens in Nederland of België'. Dat stelt de vermaarde kunstdetective Arthur Brand uit Deventer. Het gaat om een doek van Lucian Freud. © Arthur Brand

Uit Kunsthal Rotterdam geroofd schilderij duikt op… met BN DeStem op voorgrond

Een verloren gewaand meesterwerk dat verdween tijdens de Kunsthalroof in Rotterdam van 2012, is mogelijk alsnog opgedoken. Een foto van het schilderij van Lucian Freud, met op de voorgrond een exemplaar van BN DeStem, moet dienen als bewijs.

De foto van het doek komt volgens de bekende kunstdetective Arthur Brand ‘uit zeer betrouwbare bron’. Op het kiekje is het gestolen topwerk van Lucian Freud te zien, hangend aan een muur. Op de voorgrond toont iemand – die buiten beeld blijft – de voorpagina van BN DeStem van 15 oktober 2018.

In samenwerking met indebuurt Breda