Volledig scherm
© Thinkstock

Tweemaal hoger beroep in spraakmakende sambalzaak Zundert

BREDA – Beide veroordelingen van de vrouwen die vertrokken waren bij de geruchtmakende sambalzaak in Zundert krijgen een hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) in Breda weten.

Het slachtoffer (42) zou zijn vreemdgegaan met de echtgenoot van een 38-jarige vrouw uit Zundert. Een confrontatie begin december vorig jaar door de verdachten liep finaal uit de hand: het slachtoffer werd op een stoel gezet en vastgebonden. Vervolgens werden haar haren afgeknipt, werd er sambal in en op haar vagina gesmeerd en werden er naaktfoto's gemaakt.

De 38-jarige verdachte vrouw, die de hormonen van haar zwangerschap de schuld gaf, kreeg vorige maand een taakstraf van 120 uur en een geldstraf van duizenden euro’s opgelegd. Ze zat eerder als zwangere vrouw 160 dagen in voorarrest en daar blijft het wat het de rechtbank betreft ook bij. De vrouw is inmiddels bevallen.

Brein

“Wij zien deze mevrouw als het brein van de actie en dichten haar een zwaardere rol toe dan de andere verdachte”, zegt woordvoerster Martine Pilaar van het Openbaar Ministerie. “We vinden het vreemd dat zij een lagere straf heeft gekregen en zijn daarom in beroep gegaan.”

De 25-jarige vrouw die tot 6 maanden cel werd veroordeeld heeft aangegeven zelf in beroep te gaan. Het OM besloot niet in beroep te gaan, ondanks dat voor de rechtbank nog het dubbele was geëist. 

  1. Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschenhoofd, ‘onacceptabel gedrag’ gaat verder in Lage Zwaluwe

    Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschen­hoofd, ‘onaccepta­bel gedrag’ gaat verder in Lage Zwaluwe

    BOSSCHENHOOFD - Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging de illegale wedstrijd verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken.

In samenwerking met indebuurt Breda