Volledig scherm
Foto na de schietpartij in Breda. © Tom van der Put MaRicMedia

Tweede verdachte schietpartij in Breda aangehouden in Alblasserdam

BREDA/ALBLASSERDAM - Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagochtend in Alblasserdam een man aangehouden op verdenking van de schietpartij in de Amerstraat in Breda. Daar werd zaterdagavond geschoten, twee mannen raakten gewond.

Daarmee zijn er nu twee verdachten aangehouden. In verband met het verdere onderzoek doet de politie geen verdere mededelingen. De twee verdachten gaan allebei in beperking. Eerder was al beslist dat de andere verdachte langer vast blijft zitten. Deze week werd in Alblasserdam al een auto getakeld door de politie.

Wonder

De man die onder vuur werd genomen in de Amerstraat leeft nog. Dat lijkt een wonder te zijn. Het 25-jarige slachtoffer kreeg van dichtbij acht kogels in zijn buik, arm en been. Zeer waarschijnlijk was er sprake van een uiterst gewelddadige drugsdeal. De tweede gewonde behoort vermoedelijk in tot het gezelschap van de 25-jarige bewoner van de flat in Breda, waar het geweld plaatsvond. Formeel staat hij in Oosterhout ingeschreven.

Het slachtoffer en zijn vriendin zijn dinsdag door de politie in vrijheid gesteld, maar blijven formeel onder verdenking. Onder meer vanwege de drugs die in hun flatwoning zijn gevonden. De flat staat al langer bekend als een locatie waar drugsoverlast is.

Burgemeester Paul Depla van Breda en buurtbewoners reageerden deze week vol afschuw op het zoveelste geval van zwaar drugsgeweld in een woonwijk.

In samenwerking met indebuurt Breda