Volledig scherm

Tweede druk voor biografie over Bredase voetbalicoon Kees Rijvers

BREDA – ‘Prof', de biografie over oud-voetballer en -trainer Kees Rijvers, is toe aan een tweede druk. Dat laat auteur Antje Veld weten.

In eerste instantie werden 2.000 exemplaren gedrukt. Journaliste Veld, tevens kleindochter van de Bredase voetbalicoon: “Ik ben uiteraard erg blij met deze tweede druk. Net als met de vele enthousiaste en soms ook ontroerende reacties van mensen die het hebben gelezen.”

Rijvers (90) kwam als voetballer uit voor onder meer NAC, Feyenoord en Saint Etienne. Als trainer stond hij aan het roer bij PSV, FC Twente en het Nederlands Elftal. Hij speelde 46 interlands, onder meer de beroemde watersnoodwedstrijd in Parijs in 1953.

Na lang in Frankrijk te hebben gewoond, resideert hij sinds enkele jaren weer in zijn geliefde Princenhage. De auteur en Rijvers hielden verspreid over het land diverse goed bezochte signeersessies. "Voorlopig staat er niks meer op de planning, want zulke bijeenkomsten kosten hem, hoe leuk ze ook zijn, toch veel energie en daar moet hij op zijn negentigste een beetje zuinig mee omspringen.

Rijvers reageerde volgens Veld blij verrast toen ze hem belde om te vertellen dat er een tweede druk komt. "Hij blijft het toch maar een beetje gek vinden dat zoveel mensen interesse hebben in zijn levensverhaal. Zeker omdat hij zo lang in Frankrijk heeft gewoond.”

Het boek is ook op de shortlist terechtgekomen van de verkiezing voor Voetbalboek van het jaar 2016, georganiseerd door het tijdschrift Staantribune.

Mensen kunnen hier op Prof stemmen.

In samenwerking met indebuurt Breda