Volledig scherm
De mannen die op station Breda iemand beroven van zijn iPhone. De man rechts heeft opvallend slechte tanden. © Bureau Brabant

Twee zakkenrollers beroven reiziger van iPhone op station Breda, politie toont beelden

BREDA –  Twee getinte mannen hebben op 10 juni op het station in Breda een jongen geïntimideerd en beroofd van zijn iPhone. Bureau Brabant zond maandagavond beelden uit van de beroving, waarbij de twee mannen duidelijk herkenbaar in beeld kwamen.

Op de beelden is te zien dat de mannen, van Noord-Afrikaanse afkomst, op het station het slachtoffer aanspreken. Ze gedragen zich zeer amicaal. Een van de mannen geeft het slachtoffer een high-five en probeert hem op speelse manier pootje te haken. Daarna lopen ze door. 

Pas als ze weg zijn, komt het - compleet overdonderde - slachtoffer erachter dat de mannen zijn iPhone hebben weggenomen. 

Slechte tanden

Op de beelden is te zien dat een van de mannen opvallend slechte tanden heeft. De politie is op zoek naar de daders en vraagt kijkers die denken informatie te hebben of de mannen herkennen, contact op te nemen.

Volledig scherm
Een van de mannen doet alsof hij het slachtoffer wil pootje haken en steelt daarbij zijn iPhone. © Bureau Brabant
  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda