Twee mannen vallen agenten aan tijdens stappen in Breda

BREDA - Twee mannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten in het uitgaansgebied in Breda aangevallen. Zij sloegen de politiemannen op het hoofd. Volgens een getuige hadden de geweldplegers besloten om willekeurige politieagenten te slaan. De verdachten zijn aangehouden. 

Het gaat om een 25-jarige man uit Zevenbergen en een 28-jarige man uit Moerdijk. 
Op camerabeelden, die de politie overigens niet gaat verspreiden, is volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk te zien hoe de mishandeling in zijn werk gaat. Twee mannen lopen rond 01.00 uur op de politiemensen af, die naast een terras tegen een muur nabij een horecazaak staan. Van Hooijdonk "Ze beginnen direct met gebalde vuisten op de agenten in te slaan." Andere agenten komen snel ter plaatse, waarna de twee vechtersbazen worden aangehouden. 

De politie onderzoekt nog de precieze aanleiding voor het geweld. V
an Hooijdonk:  "Of er mogelijk sprake is geweest van een weddenschap. Of dat het in een opwelling is gebeurd. We nemen de zaak in ieder geval hoog op. Het is altijd vervelend als agenten gewond raken, als ze bijvoorbeeld een vechtpartij proberen te sussen. Maar een klap krijgen uit het niets, dat is wel heel erg kwalijk."

Met de horecadienders gaat het fysiek prima, aldus 
Van Hooijdonk. Een van de dienders liep een pijnlijk oor op. Ook raakte het oortje van zijn portofoon beschadigd. "Maar ze zijn vooral erg geschrokken. Staan perplex. De agenten zijn er om te zorgen voor een veilige horecaomgeving en dan gebeurt er dit."  

Burgemeester Paul Depla laat via Twitter weten de aanval 'te triest voor woorden te vinden'. "
Tijd voor gebiedsverbod. Want je blijft met je poten af van de mensen die ervoor zorgen dat je veilig kunt stappen", aldus Depla op Twitter. 

In samenwerking met indebuurt Breda