Volledig scherm
Onderzoek in trein in Breda die waarschijnlijk werd beschoten. © Tom van der Put / MaRicMedia

Twee jongens (15) met balletjespistolen aangehouden voor beschieten treinen bij Breda

BREDA / DORST - De politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens aangehouden in verband met het beschieten van twee treinen bij Breda, eerder op de avond.

Het tweetal werd, op aanwijzen van een getuige, in Dorst aangehouden. Het gaat om twee 15-jarige jongens, uit Breda en Dorst. Ze waren in het bezit van balletjespistolen met metalen balletjes. 

Volgens een politiewoordvoerder werd er na het incident met man en macht langs het spoor gezocht naar aanwijzingen. ,,In Dorst werden we door een omstander aangesproken, die even daarvoor twee jongens zag lopen en dat erg verdacht vond.‘’ 

Balletjespistool

Bij een controle door agenten bleken de jongens in het bezit te zijn van een balletjespistool, en hadden ze metalen balletjes bij. Daarop werden ze direct aangehouden. ,,Bij ons is één plus één ook gewoon twee‘’, aldus de woordvoerder.

Volgens hem wordt er met een hulpofficier van justitie overlegd of de jongens in de cel worden gezet, of dat ze zich morgen op het bureau moeten melden. De ouders zijn inmiddels in kennis gesteld.

Ze worden verdacht van het vernielen van de treinen.

Bekijk hier beelden van de beschoten treinen

In samenwerking met indebuurt Breda