Volledig scherm
© Thinkstock

Twaalf kandidaten strijden om finaleplaats BN DeStem Cultuurprijs Klassiek in Nieuwe Veste

BREDA – De voorronde voor de BN DeStem Cultuurprijs Klassieke Muziek wordt zondag 3 juni gehouden in Nieuwe Veste in Breda. Uit alle ingestuurde geluidsopnames heeft de jury twaalf kandidaten uit West-Brabant en Zeeland geselecteerd. 

Talent

Het gaat om twaalf solisten en duo’s van alle leeftijdsgroepen uit West-Brabant en Zeeland. Leeftijd speelt geen rol bij de wedstrijd. Het gaat om nieuw talent. Iedere act duurt maximaal tien minuten. Na afloop is er nog geen uitslag. De jury neemt twee weken de tijd om van iedere deelnemer een rapport op te maken. Pas dan wordt bekend welke vijf finalisten er op 21 september mogen aantreden bij de finale die ook in de Nieuwe Veste wordt gehouden. Tijdens de finale wordt ook de publieksprijs bekendgemaakt.

Winnaar

De concertzaal van de Nieuwe Veste gaat zondag 3 juni om 12.30 uur open. De toegang is gratis. Belangstellenden dienen voor 12.55 uur binnen te zijn. Tijdens de wedstrijd is de deur van de concertzaal dicht. Rond 14.45 uur is er een pauze van een half uur. De BN DeStem Cultuurprijs Klassiek is een samenwerkingsverband van BN DeStem, NHTV en Nieuwe Veste. De winnaar van de finale op 21 september ontvangt duizend euro. 

Daan Manneke

Tijdens de finale wordt tevens de NHTV-lezing gehouden. Dit jaar neemt de gelauwerde componist Daan Manneke de lezing voor zijn rekening. Zie voor meer informatie: www.johandiepstraten.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda