Volledig scherm
Vrachtwagen. (Stockfoto) © THINKSTOCK

Truckoverlast in grensdorpen? Welnee! zegt verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat

DEN BOSCH - Terwijl de bewoners van Chaam en Baarle-Nassau steen en been klagen over het groeiende aantal vrachtwagens dat door hun dorpskernen rijdt, laat verkeersgedeputeerde Christophe van der Maat weten dat uit onderzoek van TNO blijkt dat er op de provinciale wegen in de grensstreek helemaal geen sprake is van meer trucks.

De resultaten van het onderzoek zijn voor Van der Maat geen reden om achterover te leunen. In een brief aan Provinciale Staten belooft de gedeputeerde dat hij de 'aantallen blijft monitoren'.

"Ik ben en blijf met de individuele gemeenten in gesprek over mogelijke oplossingen voor de overlast die men lokaal ervaart", aldus Van der Maat. Maatregelen treft hij alleen wanneer daar 'in de lokale situatie voldoende reden voor is'.

Dat betekent maatwerk, volgens de provinciebestuurder. Wat dat precies voorstelt is nog niet bekend, maar Van der Maat heeft al contact gehad met enkele gemeenten om 'enkele verkeerskundige maatregelen te realiseren' op de provinciale wegen.

Ook is er een onderzoek gestart naar de gewenste verkeersstructuur en functies van de provinciale wegen in de regio Alphen-Chaam. Zo moet een 'gedragen beeld' ontstaan van de problemen in dit deel van Noord-Brabant.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda