Volledig scherm
Frans Bauer. © ANP Kippa

Tranen van Van Cooth strikt ‘eindelijk’ Frans Bauer

BREDA - Frans Bauer is dé grote trekpleister op het festival Tranen van Van Cooth, op zaterdag 29 augustus in Breda.

Eindelijk, aldus de organisatie van het festival, komt de ‘koning van het levenslied’ naar de Tranen. “We hebben al vaker geprobeerd hem te strikken. Vergeefs. De ene keer was hij niet beschikbaar, een andere keer was het budget niet toereikend of hadden we al andere grote namen", zegt Tranen-programmeur Bram Sol. "We zijn er trots op dat het nu wel is gelukt.”

De populaire volkszanger uit Fijnaart scoort op dit moment met zijn tv-serie De Bauers in Argentinië. Ook had hij onlangs een nummer 1-hit, Geen centen, maar spullen,  samen met rapper Donnie. 
Sol kan nog niet zeggen welke andere artiesten zullen optreden tijdens de komende editie van Tranen van Van Cooth. “Daar maken we een dezer weken meer over bekend.”

Het gratis festival vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Met optredens van koren verspreid over de hele binnenstad. Op de hoek van de Vierwindenstraat met de Keizerstraat, bij popcentrum Mezz, staat het hoofdpodium waar het programma met een keur aan artiesten om 15.00 uur van start gaat. Met Frans Bauer dus als ‘absolute headliner'. 

In samenwerking met indebuurt Breda