Volledig scherm
PREMIUM
Voetjes van de vloer en hangen in de touwen. © Pix4Profs / Johan Wouters

Trampolinespringen en ander plezier in de Somerweide

BuitenspelenBREDA - Waar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen. Vandaag deel 15 in deze serie: speeltuin Somerweide in de Haagse Beemden in Breda.

Somerweide is een gemeentelijke speeltuin die gratis toegankelijk is. Het is een geschikte plek om kinderfeestjes te vieren. In de winterperiode is de speeltuin maandag en dinsdag gesloten.

Toen de kinderen van Jan en José Bakkeren klein waren, begin jaren tachtig, lag er een crossveldje op de plek waar ze nu met hun kleinkinderen komen. Er werden hier - in de huidige speeltuin Somerweide in de Bredase wijk Haagse Beemden - ooit zelfs officiële wedstrijden verreden. ,,Alleen dat toestel daar”, zegt Jan wijzend op een spinnenweb-klimtoestel even buiten de poort van de speeltuin. ,,Dat stond er indertijd al, en nu nog steeds. Dat is een goeie investering geweest.”

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda