Wilfred Genee, Erik Dijkstra, Stef Clement, en Michael Boogerd tijdens de opnames van RTL7 Tour du Jour, het praatprogramma over de Tour de France.
Volledig scherm
Wilfred Genee, Erik Dijkstra, Stef Clement, en Michael Boogerd tijdens de opnames van RTL7 Tour du Jour, het praatprogramma over de Tour de France. © ANP

Tour du Jour keert terug naar Binnen Breda, maar zonder Wilfred Genee

BREDA - Tour du Jour, het praatprogramma van RTL 7 tijdens de Tour de France, keert deze zomer terug naar het terras van restaurant Binnen in Breda. Dat meldt het restaurant. 'Genee komt niet  mee dit jaar'

,,Ik ben erg blij dat ze terugkomen. Voor ons en de promotie van de stad Breda was het een groot succes vorig jaar”, aldus Sander Vermunt (36). Als eigenaar van restaurant Binnen Breda staat hem een drukke maand te wachten.

Draaiboek

Vermunt: ,,We hebben een draaiboek gemaakt. De leermomenten van vorig jaar zijn hierin verwerkt. Ook gaan we dit jaar een Vipruimte maken. Hier kunnen toeschouwers na afloop de presentatoren ontmoeten.”

Presentatoren onbekend

Welke dat gaan worden is nog niet bekend. Dat Wilfred Genee niet terugkomt staat al wel vast, laat Vermunt weten. Vermunt: ,,Zodra er meer bekendgemaakt wordt over wie het programma gaat presenteren, dan gaat RTL 7 dat waarschijnlijk vanuit hier bekendmaken."

Namen die wel weer van de partij zijn? ,,Ik hoorde eerst iets over Stef Clement. Maar hij fietst dit jaar mee, dus dat zal niet gaan. Verder heb ik begrepen dat Michael Boogerd ook dit jaar langskomt. Vorig jaar schoof hij regelmatig aan. Dan kwam hij op zijn fiets naar de stad. Verder weet ik dat Filemon Wesselink weer vanuit Frankrijk verslag doet.”

Vorig jaar betaalde de gemeente Breda het programma 125.000 euro om naar Breda te komen. Het verhaal dat restaurant Binnen Breda ook moest betalen wil de eigenaar de wereld uit helpen.

Vermunt: ,,Wij betalen helemaal niks. We worden door het programma betaald voor het eten en drinken dat wij verzorgen. Vorig jaar kregen we als feedback dat ze nog nooit zo goed ergens verzorgd waren. De reden dus dat ze dit jaar terugkomen.”

Schermen

De Tour de France begint dit jaar op zaterdag 7 juli en eindigt drie weken later op zondag de 29e juli. Naast de nabespreking zijn de etappes zelf in en rond de vishal op schermen te volgen.  

Volledig scherm
© ANP Kippa
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda