Volledig scherm
Het Sportgala vond dit jaar plaats in het Chasse theater. © Chassé Theater

Topsporters in de bloemen op 26e Bredase Sportgala

breda sportgalaBREDA - In het Chassé Theater is vrijdag 10 februari het 26e Sportgala Breda. Daar worden de sportprijzen uitgereikt aan de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en sporters met een beperking. Ook voor de mannelijke en vrouwelijke sporttalenten zijn er prijzen.

Voor de presentatie heeft de organisatie Rens Merckelbach gestrikt. Speciale gasten zijn hockeyster Minke Booy en paralympische sporter Kees Jan van de Klooster. Optredens zijn er van dj Joost van Roy, The Gentleman DJ, BredaGym, Muziektheater Roes en dans-entertainer Antoni Wanders.

Genomineerd bij de mannen zijn tennisser Matwé Middelkoop, rallyrijder Jurgen van den Goorbergh en meerkamper Pieter Braun. Bij de vrouwen gaat de strijd tussen de winnaar van vorig jaar, Europees kampioen meerkamp Anouk Vetter, zwemster Lisa Dreessens en Judith van der Voort (golf). Bij de sporters met een beperking zijn genomineerd zwemmer Michael Schoenmaker, tafeltennisster Kelly van Zon en atleet Luna Jansen.

Voor de titel Sportploeg van het jaar komen in aanmerking de hockeyers van Zwart-Wit heren 1, de zwemmers van SBC 2000 en de lopers van Sprint Masters.

De sporttalenten die op het podium verschijnen zijn bij de vrouwen Mexime van Driel (beachvolleybal), Anna de Visser (acrogym) en Noa Jansen (wielrennen) en bij de mannen Tim Pelkmans (atletiek), Kayo Vos (schaatsen) en Lennart Most (judo).

De genomineerden kiezen uit hun midden de persoon of ploeg die volgens hen de meeste indruk heeft gemaakt in zijn of haar sport.

Het publiek heeft daarin ook een stem, deze kan worden uitgebracht op de website van het Sportgala. www.sportgalabreda.nl

Het Sportgala begint om 20.30 uur. De zaal is een kwartier open voor genodigden en voor alle andere belangstellenden. De toegang is gratis.

In samenwerking met indebuurt Breda