Archieffoto. Petra Kimmel van het Traais Energie Collectief en wethouder Hans Kuijpers van Drimmelen onthulden op een bijeenkomst van het collectief een energietafel. Met de tafel kunnen energieprojecten (en hun opbrengst) in Terheijden in beeld worden gebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. Petra Kimmel van het Traais Energie Collectief en wethouder Hans Kuijpers van Drimmelen onthulden op een bijeenkomst van het collectief een energietafel. Met de tafel kunnen energieprojecten (en hun opbrengst) in Terheijden in beeld worden gebracht. © Henrike Lodewikus/Fiertelt.

Tonnen aan subsidies voor TEC: ‘In Terheijden maken ze er een feestje van’

TERHEIJDEN - ‘Het zijn net Galliërs in Terheijden, ze regelen het zelf wel”, lacht wethouder Jürgen Vissers (Groen Drimmelen/ VP/D66). Na de oprichting van het Traais Energie Collectief (TEC) ging de gemeente Drimmelen direct mee in de subsidieaanvraag voor de aanleg van een warmtenetwerk in het centrum van Terheijden. ,,Er lag een degelijk plan onder. We gaan het proberen, besloten we.”

  1. Carnavalskater in Boemeldonck: ‘Mijn hart huilt, maar we kijken nu naar 2022'
    PREMIUM

    Carnavals­ka­ter in Boemeldon­ck: ‘Mijn hart huilt, maar we kijken nu naar 2022'

    PRINSENBEEK - Geen Grote Optocht, geen kinderoptocht en verkiezing van Prins met hofdames en dansmarietjes. De stekker gaat uit de grote evenementen in Boemeldonck. Met één van de grootste optochten van het land en tegen de 50.000 kijkers is dat een enorme aderlating. Het carnavalshart bloedt in Boemeldonck. Maar in het dorp klinkt ook het ‘schouders eronder’. Dat is ook Prinsenbeek.

In samenwerking met indebuurt Breda