Ton Braspenning uit Strijbeek Lid in de Orde van Oranje Nassau

Ton Braspenning uit Strijbeek heeft vrijdagavond uit handen van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, tijdens het traditionele Eindejaarsdiner van Provinciale Staten, de versierselen ontvangen, behorend bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. 

Ton Braspenning was ruim dertien jaar actief als lid van de gemeenteraad en Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ton Braspenning was van 1997 tot 2006 raadslid in Alphen-Chaam, van 2006 tot 2014 wethouder in die gemeente, onder meer voor de portefeuille Ruimtelijke Ordening. Van 2014 tot 2017 was hij raadslid en fractievoorzitter. 

Drimmelen

In 2018 was hij ook nog informateur in Drimmelen. In 2015 werd hij gekozen tot lid van Provinciale Staten met als portefeuille landbouw, energie en ruimte. In mei 2018 werd hij wethouder sociale zaken en onderwijs, tevens eerste locoburgemeester in Alphen-Chaam.

Volledig scherm
Ton Braspenning. © Joris Buijs / Beeld Werkt
  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda