Tim van de Luijtgaarden is Leraar van het Jaar 2019 basisonderwijs

videoBREDA - Tim van de Luijtgaarden van Nutsbasisschool Teteringen is verkozen tot Leraar van het Jaar 2019 in het basisonderwijs. Dat werd woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens het BN DeStem Onderwijsgala. 

,,Hij bereikt met zijn kinderen waar hij zelf voor staat", luidt de lezing van de driekoppige jury, bestaande uit André Trompers (waarnemend hoofdredacteur BN DeStem), Sjoerd Schouw (Leraar van het Jaar voortgezet onderwijs 2018) en Suzan van Brussel (docent Nederlands en taaldidactiek bij Avans). Tijdens de finale op het Graaf Engelbrecht in Breda kozen ze uit vijf finalisten Van de Luijtgaarden als winnaar.

,,Hij heeft een visie, gebruikt wat hij zelf aan negatieve ervaringen op de basisschool heeft meegemaakt in zijn lessen. ‘Ben gemotiveerd om jezelf te zijn’, stipte hij aan in zijn motivatie. Als leerkracht is het voor hem mogelijk om dat te bereiken. Tim kan zijn handelen verantwoorden, dat is zo belangrijk als leraar.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Tim van de Luijtgaarden van Nutsbasisschool Teteringen is Leraar van het Jaar 2019 in het basisonderwijs. © Dennis Nuiten

Rollenspellen

Leerlingen van het Graaf Engelbrecht voelden de vijf kanshebbers aan de tand met rollenspellen. Daarin toonden ze stuk voor stuk aan zich glansrijk door lastige situaties heen te kunnen te slaan.

De andere kanshebbers in het basisonderwijs waren Elisa Wiegerink (KBS Jacinta in Breda), Rick Trommelen van (De Toermalijn in Halsteren), Amy van Opstal van (De Bolster in Gilze), en Bas Driesprong van (St. Jozef in Rijen). Ook zij gaven stuk voor stuk een spetterende presentatie, en kregen daarvoor alle lof van de jury.

Vanavond worden de Leraar van het Jaar in het voortgezet onderwijs en de Conciërge van het Jaar gekozen. 

Luister naar het nieuws van vandaag

Dit en meer nieuws hoor je ook in ons dagelijkse bulletin. Luister hier naar Het Nieuws uit Brabant. Volg ons ook op Spotify en iTunes, en mis geen enkel bulletin meer.  

Volledig scherm
De leraren werden aangemoedigd door flink wat leerlingen tijdens het Onderwijsgala van BN DeStem op het Graaf Engelbrecht in Breda. © Tom Hayes

In samenwerking met indebuurt Breda