Volledig scherm
Het gevonden vuurwapen. © Politieteam Markdal

Tilburger (25) heeft tijdens uitgaan in Breda vuurwapen bij zich en wordt gepakt

BREDA - Een 25-jarige man uit Tilburg is dinsdagnacht aangehouden omdat hij een vuurwapen in zijn tas had zitten. Een beveiliger van een café in Breda kwam daarachter toen hij een tassencontrole uitvoerde. 

Het gaat om een klein vuurwapen. Toen de beveiliger het wapen ontdekte, zette de verdachte het op een lopen. De beveiliger schakelde meteen de politie in. 

Zij keken met meerdere eenheden uit in de omgeving. Door het signalement kwamen ze de verdachte op het spoor op de Reduitlaan. Ze hebben hem benaderd met een BTGV-techniek (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) en aangehouden. De man zit vast. 

Na een zoektocht in de omgeving werd ook het vuurwapen gevonden. Deze is in beslag genomen. 

  1. Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behandeling in Duitsland geeft eindelijk hoop
    PREMIUM

    Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behande­ling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    BREDA - ,,Een maand geleden kon Lisan niet langer dan vijf minuten lopen. Nu wandelen we iedere avond samen een half uur door de wijk. Ongelooflijk!”, zegt de moeder van Lisan Donkers (17). Door een tekenbeet op haar zevende kreeg de Bredase de ziekte van Lyme, wat een verwoestende uitwerking op haar lichaam had. Ze kon bijna niks meer, maar na eindelijk een behandeling in een Duitse kliniek te hebben gekregen is er een sprankje hoop.

In samenwerking met indebuurt Breda