Volledig scherm
Het gevonden vuurwapen. © Politieteam Markdal

Tilburger (25) heeft tijdens uitgaan in Breda vuurwapen bij zich en wordt gepakt

BREDA - Een 25-jarige man uit Tilburg is dinsdagnacht aangehouden omdat hij een vuurwapen in zijn tas had zitten. Een beveiliger van een café in Breda kwam daarachter toen hij een tassencontrole uitvoerde. 

Het gaat om een klein vuurwapen. Toen de beveiliger het wapen ontdekte, zette de verdachte het op een lopen. De beveiliger schakelde meteen de politie in. 

Zij keken met meerdere eenheden uit in de omgeving. Door het signalement kwamen ze de verdachte op het spoor op de Reduitlaan. Ze hebben hem benaderd met een BTGV-techniek (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) en aangehouden. De man zit vast. 

Na een zoektocht in de omgeving werd ook het vuurwapen gevonden. Deze is in beslag genomen. 

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda