Volledig scherm
De jonge visser sprong zelf in het water om de brand te blussen. © Perry Roovers - MaRicMedia

Tijn Blom (15) springt zelf in het water om brand te blussen aan de Effenseweg in Breda

BREDA - De 15-jarige Tijn Blom heeft vrijdagmiddag voorkomen dat een groot stuk natuurgebied aan de Effenseweg in Breda in vlammen op zou gaan. 

De jongeman zat een stukje verderop te vissen toen hij het hoorde knetteren en de brand zag. Hij belde gelijk de brandweer. 

Voordat de brandweer kwam, kwamen twee mannen van een verderop gelegen boerderij met emmers aanzetten. Tijn twijfelde geen moment en sprong in het water om de emmers te vullen. In de tussentijd kwam ook de brandweer en was de brand snel onder controle.

De jongeman kreeg complimentjes van de brandweer voor zijn heldhaftige optreden. 

Volledig scherm
Brand aan de Effenseweg in Breda. © Perry Roovers - MaRicMedia
Volledig scherm
Brand aan de Effenseweg in Breda. © Perry Roovers - MaRicMedia
  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda