Volledig scherm
Tiësto. © Archieffoto BN DeStem

Tiësto wordt ereburger van Breda

BREDA - Dj Tiësto wordt ereburger van Breda. Dat kwamen burgemeester Depla en wethouder Adank hem vrijdagochtend tijdens de uitzending van Domien in het Glazen Huis vertellen.

Tiësto, oftewel Thijs Verwest, zat zelf in Denver. Hij heeft vakantie en bereidt zich alvast voor op de oud&nieuw show die hij daar gaat geven.

De dj werd daarom door Domien gebeld in de uitzending. Tijdens het gesprek belden de burgemeester en wethouder aan bij het huis aan om hem het nieuws te vertellen. Donderdag was namelijk de laatste gemeenteraadsvergadering van het jaar en daar heeft de gemeenteraad besloten om Tiësto het ereburgerschap toe te kennen. "Breda is the capital of dj's en Thijs heeft daar zo ontzettend veel voor gedaan," vertelt Depla. "Hij is opgegroeid in de wijk Tuinzigt, ambassadeur van House of dj's en steunt veel lokaal talent."

Verwest reageerde daarop heel verrast: "Dit is echt heel erg gaaf! Breda is de stad waar ik mij ontwikkeld heb. Ik heb gedraaid in de Graanbeurs en de Spock. Veel feesten mee mogen maken. Ik voel me heel erg vereerd."

De afspraak om het ereburgerschap officieel te maken, wordt nog gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda