De bibliotheken, zoals Theek5 in Oosterhout, blijven voorlopig nog dicht.  En dus wordt op een andere manier service verleend aan de lezers.
Volledig scherm
De bibliotheken, zoals Theek5 in Oosterhout, blijven voorlopig nog dicht. En dus wordt op een andere manier service verleend aan de lezers. © Marco Heyda/Theek5

Theek Away ook van start in Baarle-Nassau en Rijen

BAARLE-NASSAU/RIJEN - Vanwege het coronavirus zijn alle vestigingen van bibliotheek Theek 5 voorlopig gesloten. Omdat mensen juist in deze tijd van beperkingen behoefte hebben aan het lezen van boeken, is Theek 5 gestart met het zogenaamde Theek Away Loket. Vanaf deze week is dat ook in Baarle-Nassau en Rijen geopend.

Leden van de bibliotheek kunnen maximaal vier boeken of andere materialen uit de collectie telefonisch reserveren. Dit kan op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur via 085-7441052. De bestelling kan in Baarle-Nassau opgehaald worden op woensdag en vrijdag, in Rijen is dat op maandag en donderdag.

Het Theek Away Loket in Baarle-Nassau bevindt zich bij de hoofdingang van Theek 5 aan de Pastoor de Katerstraat 5-7. In Rijen is dat bij de bibliotheek aan het A. Adriaansenpad 1.

Service

Het Theek Away Loket ging twee weken geleden van start bij vestigingen in Oosterhout en Raamsdonksveer. Later volgden Made en Dongen. Theek 5 biedt deze service aan zolang de bibliotheken vanwege de coronamaatregelen nog gesloten moeten blijven.

  1. Pool met mes staat toevallig tegenover beveiligster in opleiding bij tankstation (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’
    PREMIUM

    Pool met mes staat toevallig tegenover beveilig­ster in opleiding bij tankstati­on (31) Breda: ‘Ik nam hem niet serieus’

    BREDA - ,,This is a robbery!” De Pool die in het Engels naar de tankstationmedewerkster (31) riep al het geld uit de kassa te geven, werd niet heel erg serieus genomen dinsdagmiddag. ,,Ondanks dat hij met een groot mes zwaaide, verkocht ik hem gewoon ‘nee’”, vertelt de medewerkster die tijdens de overval alleen in het tankstation De Haan aan de Kruisweide in Breda stond.

In samenwerking met indebuurt Breda