Volledig scherm
Het CO2-neutrale trapveldje in Teteringen © Antea Sports

Teterings trapveldje krijgt innovatieprijs

TETERINGEN - Een trapveldje dat in Teteringen is aangelegd, is donderdag onderscheiden met de innovatieprijs sportaccommodaties 2019. Dat is een prijs waarmee de Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) nieuwe concepten in de sportsector willen stimuleren. 

Het bijzondere aan het trapveldje, dat de gemeente Breda samen met de Antea Group Sport realiseerde aan de Ganzendreef, is dat het CO2-neutraal is aangelegd. 

Carbon Fix 

Een deel van lava-fundering onder het kunstgrasveld is vervangen door Carbon Fix. Dat is gesteente dat kooldioxide vasthoudt. Alle CO2 die bij aanleg van het veldje vrijkwam, is zo permanent ‘gevangen'. Voor de kwaliteiten van het sportveld heeft dat geen gevolgen, zo is gebleken in Teteringen.

Hoewel in Breda is gekozen het materiaal vooralsnog te gebruiken bij de aanleg van een klein, openbaar veldje, is het aan te brengen onder alle kunstgrasvelden. Ook in grote sportcomplexen. Juist ook om die reden, en vanwege de gunstige bijdrage die ermee wordt geleverd aan het terugdringen van broeikasgassen, kreeg het Teteringse sportveldje donderdag de handen op elkaar tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties. 

Sportwethouder Daan Quaars van Breda en Gosewin Bos, directeur van Antea Sport, namen in Houten de prijs in ontvangst. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7994 stemmen