Volledig scherm
Quillermo Pellicaan met het door woestijnzand vergeelde shirt. © Raymond Merkx

Teteringenaar rende 250 kilometer door de woestijn: "Het was afzien"

VideoTETERINGEN - Het is hem gelukt. Quillermo Pellicaan (42) uit Teteringen rende 250 kilometer door de Sahara, in één week. “Het was afzien.” 

Na twee jaar intensief trainen was het moment daar. Afgelopen week rende hij dagelijks gemiddeld 35 kilometer tijdens de Marathon des Sables in Marokko. 

De temperatuur schommelde tussen de 4 en de 50 graden. Het landschap varieerde van kille gronden met alleen maar rotsen tot kilometers lang mul zand.

Misselijk

“Het is zo ongelofelijk gaaf dat het is gelukt.” De tweede dag viel hem het zwaarst. “Ik was kotsmisselijk. Ik heb die dag 40 kilometer gerend door een zandlandschap, terwijl ik me niet goed voelde.” 

Trots pakt hij het kaartje van zijn zoon uit zijn broekzak. In het kaartje staat een foto van zijn gezin, met de tekst: ‘Papa, je bent een bikkel’.

Bikkel

“Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het gehaald hebt”, lacht hij. “In moeilijke tijden liet ik het rondzingen door mijn hoofd. Papa is een bikkel! Een bikkel!” Diezelfde dag eindigde hij met uitdrogingsverschijnselen in de kliniek. “Ik moest drie liter zoutoplossing drinken van de artsen, daarna voelde ik me weer goed.”

Hij ging door en door. Niet zonder resultaat. Uiteindelijk werd hij 625e van de totaal 1.200 deelnemers. Zijn witte shirt is vergeeld van het woestijnzand. “Deze ga ik zeker inlijsten”, lacht hij.

Volledig scherm
© Raymond Merkx
Volledig scherm
© Raymond Merkx
Volledig scherm
© Raymond Merkx
 1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
  PREMIUM

  Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

  BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.
 2. Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok
  Geef uw mening

  Negatieve spaarrente? Dan gaat mijn geld in een sok

  Nederlandse spaarders houden het nieuws over de spaarrente momenteel zeer nauwlettend in de gaten. De Europese Centrale Bank (ECB) verlaagt de rente namelijk wederom, wat kan leiden tot een negatieve spaarrentestand. Als de spaarrente negatief wordt, betekent dat dat spaarders moeten gaan betalen voor hun spaarcenten op de bank. En dat ziet de gemiddelde Nederlander niet zitten, bleek eerder al. Verdwijnt ons zuurverdiende spaargeld straks massaal weer in een oude sok?

In samenwerking met indebuurt Breda