Volledig scherm
PREMIUM
Carien en Teun de Ridder bij hun zwembad in Paramaribo. Ze zouden daar in 2006 drie maanden blijven om een opleiding voor zweminstructeurs op te zetten, maar gingen er nooit meer weg. © Caroline Van Schubert

Terheijdenaar Teun en zijn Carien leren Paramaribo zwemmen

Met een 'we zien wel' vertrokken de Terheijdense Teun en Carien de Ridder in 2006 naar Suriname. Inmiddels runt het stel een succesvolle zwemschool in Paramaribo.

,,In Suriname gaat zwemles vaak nog zoals vroeger in Nederland: in het water gooien en een haak eronder'', zegt Carien. Hun zwemschool Aquafit pakt het anders aan. ,,Wij leren mensen zwemmen voor het leven, niet alleen het diploma.'' 

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda