Volledig scherm
© Still uit video

'Tenenkrommend' of niet? Spottende maar ook positieve reacties op videoclip school Dongen

DONGEN - Wat het pronkstuk van het Cambreur College in Dongen moest zijn, wordt compleet afgebrand op social media.

Tot nu toe is het filmpje van de Dongense school al zo'n 16.000 keer bekeken. Maar waarschijnlijk is dit niet de gewenste aandacht, want de videoclip met als titel 'Je Bent Welkom' wordt als tenenkrommend bestempeld.

Vooralsnog was de school zelf niet op de hoogte van de ophef.

Het filmpje was een idee van een aantal docenten van de school. "Een aantal collega's heeft vorig jaar ook iets met zang gedaan. Ze vonden het leuk om het dit jaar nog eens te doen, om de school in beeld te brengen", vertelt Helga van der Weele van het Cambreur College.

Leerlingen hebben ook een bijdrage geleverd aan het filmpje, maar het was met name het idee van de docenten. "Het is een eigen productie. Niet professioneel gemaakt, maar met plezier."

Ondanks dat er veelal spottend wordt gereageerd op het filmpje, zijn er ook positieve reacties zoals 'Tien keer liever op een school zitten met wat vlotte leraren die wel van wat gekkigheid houden dan op een school zitten waar je van die chagrijnige, serieuze zuurpruimen voor de klas hebt staan' en 'Ik vind deze reacties eerder tenenkrommend. Waarom een school belachelijk maken terwijl ze juist mee proberen te gaan door een laagdrempelig filmpje te maken? Ik begrijp deze commotie totaal niet.'

Wat vindt u: hot or not?

In samenwerking met indebuurt Breda