Volledig scherm
© Thinkstock

Te veel standaard hotels in Breda: afwijkende formules om meer toeristen te trekken

BREDA - Breda telt te veel standaard hotels, vaak 4-sterren en bijna allemaal (83 procent) in handen van ketens. Om de komende jaren meer toeristen te trekken moet de gemeente juist inzetten op het binnenhalen van afwijkende formules zoals bijvoorbeeld een jongerenhostel.

Tot die conclusie komt het Amsterdamse onderzoeksbureau LAGroup dat in opdracht van de gemeente de hotelbranche in Breda onder de loep nam. Volgens datzelfde bureau is er tot 2021 nog ruimte voor maximaal vijfhonderd extra hotelkamers in Breda bovenop de 1.100 die er nu al zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat de hotels, pensions en B&B's in Breda het over het algemeen redelijk tot goed doen. Vorig jaar werden er in totaal 346.000 overnachtingen geboekt. De gemiddelde kamerbezetting lag vorig jaar op 68 procent. Twee op drie overnachtingen zijn zakelijk, de rest toeristisch.

Om vooral het aantal toeristische overnachtingen een duwtje in de goede richting te geven zijn er volgens de LAGroup meer afwijkende hotelformules nodig. ,,Er zijn weinig spannende hotels, qua concept, voorzieningen, ontwerp of doelgroepen. Vernieuwing is er slechts beperkt geweest", valt in het rapport te lezen.

In samenwerking met indebuurt Breda