Volledig scherm
20170108 - Breda - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Officiele taxi-standplaats bij het centrum van Breda (Nieuwe Prinsenkade/ Haven). © Foto: Ramon Mangold

Taxikeurmerk voor Bredase taxi's: 'Scheiding tussen professionals en cowboys'

BREDA - De gemeente Breda wil in 2018 een taxikeurmerk invoeren, naar voorbeeld van Den Bosch. Hiermee moet een einde gemaakt worden aan wantoestanden in het Bredase taxivervoer, zoals het weigeren van korte ritten en onduidelijke ritprijzen. 

Dat schrijft wethouder Boaz Adank (Mobiliteit) in een raadsbrief. In februari van dit jaar legden de chauffeurs het werk nog neer. ,,Er zijn echt misstanden, we moeten vaart maken”, vertelt Adank.

Balans

,,We hebben verschillende opties bekeken. Je wilt ook een goede balans tussen regelgeving van de lokale overheid en input van de sector zelf”, aldus de wethouder. Er gold wel een evenementenvignet rond Breda Jazz Festival en carnaval in Breda, maar ook na aanscherping bleven de chauffeurs klagen.

Een keurmerk moet daar een einde aan maken. Onder andere met stratenkennis wordt de kwaliteit gewaarborgd: ,,Maar de details van het keurmerk hopen we snel vast te leggen”, aldus Adank.

Onderscheid

Taxibedrijven drongen al jaren aan op extra regelgeving. Henk-Jan Albricht van Altax reageert positief: ,, We zijn hier heel erg blij mee." Jan Suijkerbuijk van Peutax: ,,Dit moet voor ons het onderscheid maken tussen de professionals en de cowboys.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5763 stemmen