Volledig scherm
20170108 - Breda - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - Officiele taxi-standplaats bij het centrum van Breda (Nieuwe Prinsenkade/ Haven). © Foto: Ramon Mangold

Taxikeurmerk voor Bredase taxi's: 'Scheiding tussen professionals en cowboys'

BREDA - De gemeente Breda wil in 2018 een taxikeurmerk invoeren, naar voorbeeld van Den Bosch. Hiermee moet een einde gemaakt worden aan wantoestanden in het Bredase taxivervoer, zoals het weigeren van korte ritten en onduidelijke ritprijzen. 

Dat schrijft wethouder Boaz Adank (Mobiliteit) in een raadsbrief. In februari van dit jaar legden de chauffeurs het werk nog neer. ,,Er zijn echt misstanden, we moeten vaart maken”, vertelt Adank.

Balans

,,We hebben verschillende opties bekeken. Je wilt ook een goede balans tussen regelgeving van de lokale overheid en input van de sector zelf”, aldus de wethouder. Er gold wel een evenementenvignet rond Breda Jazz Festival en carnaval in Breda, maar ook na aanscherping bleven de chauffeurs klagen.

Een keurmerk moet daar een einde aan maken. Onder andere met stratenkennis wordt de kwaliteit gewaarborgd: ,,Maar de details van het keurmerk hopen we snel vast te leggen”, aldus Adank.

Onderscheid

Taxibedrijven drongen al jaren aan op extra regelgeving. Henk-Jan Albricht van Altax reageert positief: ,, We zijn hier heel erg blij mee." Jan Suijkerbuijk van Peutax: ,,Dit moet voor ons het onderscheid maken tussen de professionals en de cowboys.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Andro Knel verbroedert Sparta en NAC nog altijd
  PREMIUM

  Andro Knel verbroe­dert Sparta en NAC nog altijd

  SINT WILLEBRORD - Voetballer Andro Knel (1967-1989) was een geliefde jongen bij Sparta. Dat hij, met zijn karakteristieke rastaharen, vaak op rollerskates naar trainingen kwam is inmiddels een warme anekdote, die nog altijd verteld wordt. Knel verhuisde naar NAC, maar het noodlot gaf hem niet de tijd om zo'n zelfde status te verkrijgen als in Rotterdam. Op 7 juni 1989 stortte het vliegtuig met daarin het Surinaamse Elftal neer bij Paramaribo. Met Andro Knel erin.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.

In samenwerking met indebuurt Breda