Volledig scherm
Prinsenkade, Breda. © Johan Wouters / Pix4Profs

Taxichauffeurs dreigen met uitbreiding staking in Breda

BREDA - De actievoerende Bredase taxichauffeurs dreigen in de nacht van zaterdag op zondag met een uitbreiding van de staking. ,,De chauffeurs voelen zich niet serieus genomen door wethouder Boaz Adank. De kans is groot dat we helemaal niet rijden en we mensen na 5.00 uur ook niet naar huis brengen’’, zegt woordvoerder Samir Chiker. Dat gebeurde zaterdagochtend nog wel.

In de nacht van vrijdag op zaterdag staakten vijftig taxichauffeurs, omdat ze met carnaval weer een vignet willen hebben dat aangeeft wie er publiek mag rijden. Ook willen ze daar voorwaarden aan verbinden als kennis van Bredase straten en bekende plekken om te voorkomen dat chauffeurs die in de stad niet bekend zijn ritten afpikken, Bredase chauffeurs een slechte naam bezorgen en snorders weren. Wethouder Boaz Adank zegt niet te weten hoe hij kennis moet controleren. En zegt met de organisaties in gesprek te zijn.

Samir Chiker zegt dat het goed is dat de wethouder naar het nieuwe gesprek verwijst. Maar het klopt volgens hem totaal niet dat de stakers niet bij de drie bestaande organisaties zijn aangesloten. ,,We willen iets van de wethouder horen via voorzitter Henk-Jan Albricht van Taxicollectief Breda. Hij heeft niet meegestaakt, maar was wel bij de actie aanwezig.’’

Volgens Chiker is de bereidheid om te staken er nog. ,,De mensen zijn pissig.’’ De wethouder liet eerder weten de staking naast zich neer te leggen.

In samenwerking met indebuurt Breda