Volledig scherm
Genieten van een drankje met tapas. © Frank Wassink

Tapasrestaurant El Mundo stopt aan de Haven in Breda

horecaBREDA - Tapasrestaurant El Mundo aan de Haven in Breda is sinds deze week gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Breda's Mannenkoor. Dat koor is eigenaar van het pand.

Volgens de woordvoerder is er al ook een nieuwe exploitant gevonden: de eigenaar van De Boterhal (café/restaurant aan de Grote Markt in Breda) wil er een restaurant beginnen. De opening zou rond 1 mei plaatsvinden. Bij De Boterhal was afgelopen dagen geen verdere toelichting op de plannen te krijgen.

El Mundo was sinds 2005 in het monumentale pand gevestigd. Het gebouw was ooit onderdeel van de brouwerij in Breda. In 1906 werd het pand aangekocht door Franz Smits van Waesberghe, bekend van de Drie Hoefijzers Brouwerij. Hij was toen ook de voorzitter van het Breda's Mannenkoor. Sindsdien is het pand in eigendom gebleven van het koor.

"Wij gebruiken het gebouw zelf op maandag en dinsdag voor onze repetities en vergaderingen. De andere dagen van de week is het verhuurd als restaurant", aldus de woordvoerder van het koor.

In samenwerking met indebuurt Breda