Het T-Huis in Breda op een drukke zomeravond.
Volledig scherm
Het T-Huis in Breda op een drukke zomeravond. © Johan Wouters / Pix4Profs

T-Huis in Breda weer open, voor zo lang het duurt

BREDA - Het T-Huis in het Valkenberg in Breda is weer open. In maart ging het paviljoen in het stadspark dicht. Exploitante Marike Schellekens kon vanwege schade aan luchtkanalen geen gezonde luchtkwaliteit garanderen. Nu blijkt uit onderzoek dat de er geen sprake is van schimmelvorming of overmatige wateroverlast.

Op woensdag 17 april is de installatie van het T-Huis geïnspecteerd. Volgens de eigenaren van het paviljoen, de erven Pierre de Jonge, is daaruit gebleken dat er weliswaar wat zand in de luchtkanalen zit, maar dat die niet bedreigend is. Het zand wordt er bovendien zo spoedig mogelijk uitgespoten.

Nog niet opgelost

Dat er weinig troep is aangetroffen in de installatie is ook niet zo vreemd, laat Schellekens weten. Want twee voor de inspectie van vorige week zijn de buizen al gezuiverd. Zo zou er ongeveer zestig liter water zijn weggezogen. ,,Het probleem is dan ook nog niet opgelost’’, aldus de exploitante. ,,Het lek is nog niet opgespoord en dus ook niet gemaakt. Ik kan er op wachten dat het probleem zich weer voordoet.’’

Schellekens heeft al langer een conflict met de eigenaren over het onderhoud van het T-Huis.

In samenwerking met indebuurt Breda