Volledig scherm
PREMIUM
De trouwe aanhang van NAC Breda, bij de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Degradatie een feit. © BSR Agency

Supporters aan het woord: Als ’t maar geen lange zit wordt, in die Keuken Kampioen Divisie

InterviewNog één potje te gaan, vanavond tegen PEC Zwolle. Voor de bühne. De Yellow Black Army zwaait onder een Amstel-biertje de spelers uit op weg naar de Keuken Kampioen Divisie. Een stap terug. Wat betekent dat voor de aanhang, voor het gevoel in de stad? Het gruwelbeeld: de jaren tachtig toen NAC Breda lang moest ploeteren in de Eerste Divisie om weer boven te komen. Als het maar geen lange zit wordt...

Er is nu een recordaantal van 15.563 seizoenskaarthouders, op een stadion met 19.000 zitplaatsen. Hou je dat vol? Jasper Saeijs, manager marketing en communicatie: ,,De vraag is hoeveel mensen de club trouw blijven. Kijkend naar het verleden, zijn dat er heel wat. Maar het aantal seizoenskaarthouders zal uiteraard iets zakken, naar zo’n 10.500 kaarthouders. Vergelijkbaar met de degradatie in 2015 (tot en met seizoen 2016-2017 red.). Maar we zien ook dat het allemaal niet vanzelfsprekend is, die trouw. Het is aan ons om er voor te zorgen dat de liefde voor de club behouden blijft. Die bal ligt bij ons.” 

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda