Volledig scherm
© Politie Zeeland

Succesvolle hennepruimdag: 13.000 planten en 63,5 kilo henneptoppen gevonden

BREDA - De politie heeft dinsdag tijdens een hennepruimactie in onder meer Roosendaal, Etten-Leur, Breda , Rijen en Prinsenbeek bijna 13.000 moederplanten en stekken aangetroffen. Ook is 63,5 kilo aan henneptoppen in beslag genomen. Vier personen zijn gearresteerd.

In een pand aan de Wilgenlaan in Etten-Leur vond de politie 375 planten. Stroom bleek daar illegaal afgetapt te worden. In een huis aan de Roerdomp vonden agenten meer dan 2400 stekken en 69 moederplanten. De politie hield daar een verdachte aan.

In Prinsenbeek bleek het raak op de Meester Bierensweg (293 moederplanten en 338 stekjes). Ook hier moest een persoon mee naar het bureau. In de Willem de Bruynstraat in Breda bleken 119 planten te staan. En ook daar werd een verdachte aangehouden. In een pand aan de Oosterhoutseweg stonden meer dan tweehonderd planten en bijna 7400 stekken.

De henneptoppen (meer dan 63 kilo) vond de politie in een pand aan de Kardinaal de Jonghstraat in Rijen. Ook hier moest een verdachte mee naar het politiebureau.

Gesprek
In Roosendaal stonden 66 bijna oogstrijpe planten in een woning aan de Gerard ter Borchstraat. De huurder, van wie vermoed wordt dat ie al eens eerder kon oogsten, wordt uitgenodigd voor een gesprek bij de politie. In een huis aan de Jan Vermeerlaan werd in een slaapkamer een speciaal daarvoor ingerichte kweektent aangetroffen, met daarin 157 hennepplanten.

Uit onderzoek bleek dat het om zogenoemde moederplanten ging, die gebruikt worden voor het maken van jonge hennepstekken. Er waren al enkele jonge plantjes in een speciaal daarvoor vervaardigde kast en rek geplaatst waarop ze wortel kunnen trekken.

Afgesloten
De bewoner werd vanwege de gevaarlijk aangelegde elektriciteitsvoorziening van het energienetwerk afgesloten.

De politie ging dinsdag ook naar binnen in panden in Vlissingen en Tholen. In die plaats werd, op basis van tips van aan de Ambachtsweg gevestigde bedrijven, een professionele hennepkwekerij met 1162 grote oogstrijpe planten gevonden. Vanwege stroomdiefstal werd ook dit adres van het netwerk afgesloten.

In samenwerking met indebuurt Breda