Volledig scherm
De Bredase voedselbank. © Ron Magielse / Pix4Profs

Stroomstoring vernietigt diepvriesvoorraad van Voedselbank Breda

BREDA - Als gevolg van een stroomstoring is de complete diepvriesvoorraad van de Voedselbank Breda verloren gegaan. Dat meldt woordvoerster Desiré van Veldhoven. Het gaat om ongeveer 2000 kilo diepvriesproducten. ,,Brood en taarten en zo, maar vooral veel vlees."

Vrijdagmiddag viel de stroom uit van de grote vriescel. ,,Gelukkig hadden we toen al veel producten overgebracht naar de kleinere cellen in de winkel."De voedselverstrekking voor de 423 gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, kon daardoor vrijdag gewoon door gaan. ,,Deze week wordt een ander verhaal."

De vleesvoorraad is gedurende een onbekende tijd boven een temperatuur van -12 gekomen. Dat maakt dat het, wanneer het niet onmiddellijk wordt klaargemaakt, het niet meer als veilig is om te eten.,,We hebben er nog een deskundige bijgehaald." Die was duidelijk: ,,De volledige voorraad moet worden vernietigd."

Een strop. ,,Niet alleen zijn wij het voedsel kwijt, ook moeten we betalen voor de speciale wijze waarop maandag het vlees moet worden afgevoerd." Maar: ,,We kunnen niet anders. De gezondheid van onze deelnemers mag niet in gevaar komen."

In samenwerking met indebuurt Breda