Volledig scherm
PREMIUM
Hans Dekkers, Peter de Bont en Kees Leijten (van links naar rechts) bij de Sint Isidoruskapel in Strijbeek. © Pix4Profs-Ron Magielse

Strijbeekse veldkapel Isidorus weer als nieuw

STRIJBEEK - De Sint Isidoruskapel in Strijbeek was in verval, maar heeft een fikse opknapbeurt gehad. Zaterdag wordt het kleine bedehuisje ingewijd.

Kort na de herinrichting van het zuidelijk Markdal werd op 21 april 2005 een processie gehouden. In het nog kale landschap rondom de nieuwe waterloop liepen tientallen buurtbewoners en belangstellenden achter een geïmproviseerde draagbaar waarop een heiligenbeeld werd meegevoerd. Een beeld van Sint Isidorus, beschermheilige van de landbouw.

  1. Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’
    VIJF VRAGEN OVER 'BUD'

    Bud is een bier waarvoor je je stoel uitkomt: ‘We mikken op een jonge, diverse groep’

    Bezoekers aan het Nederlandse hoofdkantoor van AB InBev in Breda kunnen er niet omheen: ‘The King of Beers’, zoals Bud in de VS wordt geprofileerd, is breed afgebeeld op de balie bij de entree. Ook elders in het gebouw is Bud (ook wel Budweiser in Amerika) minstens zo prominent aanwezig als Jupiler, Hertog Jan en Leffe, merken waarmee het Belgisch-Braziliaanse concern in Nederland vooral bekend is.

In samenwerking met indebuurt Breda