Volledig scherm
PREMIUM
Schoonmaakwerkzaamheden bij zwembad De Randoet in Made. © René Schotanus/Pix4Profs

Strakblauwe lucht en heerlijk weer, maar veel buitenbaden zijn dit weekend nog gesloten

BREDA/OOSTERHOUT - Een strakblauwe lucht en temperaturen ruim boven de 20 graden; de perfecte omstandigheden voor een verfrissende duik in een openluchtzwembad. Toch zijn veel baden dit weekend gesloten; er wordt nog hard gewerkt om alles zomerklaar te maken. 

Ze zou het liefst nu al in het water springen. ,,Ik heb gevoeld en de temperatuur is best lekker", zegt Linda Lous. ,,Ik ben niet zo flauw.” Toch moet Lous, actief bij de Initiatiefgroep Zwemmers Wolfslaar, nog eventjes geduld hebben: op het terrein aan de zuidrand van Breda moet nog veel gebeuren voor de opening op woensdag 1 mei. 

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda