Volledig scherm
Straatmuzikant Ray Romijn uit Breda. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Straatmuzikant Ray 'uit Breda' in race om volgende Idol te worden

BREDA - Bredaas winkelpubliek is, zonder er erg in te hebben, misschien al tig keer aan de volgende Idols- winnaar voorbijgelopen. Dat wil zeggen: Straatmuzikant Ray Romijn (25) bereikte overtuigend de theaterronde op basis van de auditie die woensdagavond door RTL5 werd uitgezonden.

Romijn, Braziliaans van geboorte en opgegroeid in de VS, heeft dankzij zijn Nederlandse moeder een Nederlands paspoort. Een paar jaar geleden kocht hij van zijn laatste spaargeld een vliegticket naar Europa. Met Breda als uitvalsbasis, waar hij een kamertje huurde, trok hij met zijn gitaarkoffer in de hand van stad naar stad. Zijn droom: de wereld veroveren met zelfgeschreven nummers.

,,Regelmatig probeer ik eigen liedjes uit, tussen bekendere nummers door. Meestal reageren mensen daar heel positief op”, aldus Romijn. Alle vier de juryleden zijn unaniem enthousiast over de muzikant die een van zijn eigen nummers ten gehore bracht, Oud-idolwinnaar en huidig jurylid Jamai Loman betwijfelt, in zijn feedback of er aan Ray nog veel te verbeteren is. ,,Je bent al muzikant”, zegt Loman.

Mocht Romijn’s droom uitkomen, en hij stáát over een paar jaar in een uitverkocht Ziggodome of Wembley stadium, kan elke Bredanaar die af en toe wat kleingeld doneert met een straatmuzikant vol trots melden: ik heb vroeger nog geïnvesteerd in zijn muziek.

In samenwerking met indebuurt Breda