‘Stoute’ oom Dries alias Colonel Parker vereeuwigd in zijn geboorteplaats Breda

BREDA - Precies 110 jaar geleden, op 26 juni 1909, werd in Breda Dries van Kuijk geboren. In 1929 belandde hij illegaal in de Verenigde Staten, nam de naam Colonel Tom Parker aan, werkte onder meer bij circussen en werd later de manager van de grootste muziekster aller tijden, Elvis Presley.

Die verjaardag zag de Nederlandse fanclub Elvis Matters als een mooie gelegenheid om ‘The Colonel’ te vereeuwigen in zijn geboorteplaats. En dus mocht zijn 78-jarige neef Ad (Adam) van Kuijk op het Bredase Wijngaardhof, met zicht op de geboortegrond van zijn vader Adam sr. en oom Dries, een plaquette onthullen.

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda