Volledig scherm
Ilse van Ginneken neemt de longtest af bij Maartje Martens. Ze moet diep inhaleren en met een harde stoot uitademen. © Ron Magielse/Pix4Profs

Stormloop op health check in Amphia

BREDA - Medewerkers van het Amphia ziekenhuis kunnen het niet meer aan. Van heinde en verre komen mensen naar het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Ze willen de health check ondergaan die het ziekenhuis aanbiedt in het kader van Serious Request. Voor vijf euro worden onder meer de bloeddruk, longkracht, cholesterol gemeten. Iets waar duidelijk veel animo voor is.

,,We hebben deze actie vijf dinsdagen uitgevoerd. Mensen uit de omgeving, maar ook uit Dordrecht en Utrecht komen naar het Amphia hiervoor. De eerste dag waren dit zo’n vijftig mensen. De tweede zestig en de derde zeventig. Vorige week zelfs zoveel dat we het niet meer aankonden. Deze mensen kregen een nummertje en moesten later terugkomen.

De laatste dag was het wederom een stormloop met ruim 110 geïnteresseerden. De actie is populair omdat mensen nieuwsgierig zijn. Ze vertellen dat ze bij hun huisarts niet terecht kunnen voor deze metingen. Daar moet vaak een aanleiding voor zijn. Nu krijgen ze de kans voor een klein bedrag hun gezondheid te meten. Sommigen staan een uur in de rij hiervoor”, aldus Judith Jansen, woordvoerder van het Amphia.

De opbrengst gaat naar het goede doel Serious Request van 3FM en het Rode Kruis. De hoogte van het opgehaalde bedrag is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Breda